Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Levická nemocnica chce návrat k plánovanej zdravotnej starostlivosti

Na archívnej snímke Nemocnica Agel v Leviciach. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Nemocnica registruje znížený záujem o očkovanie aj o testovanie. Za uplynulý týždeň realizovala 109 očkovaní proti novému koronavírusu, upravila aj činnosť vakcinačného centra.

Levice 7. marca (TASR) – Celková pandemická situácia v Nemocnici Agel Levice sa výrazne zlepšuje. S diagnózou COVID-19 je aktuálne hospitalizovaných 32 pacientov, z nich 26 leží na kyslíkových lôžkach, dvaja si vyžadujú pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, štyria pacienti ležia na detskom oddelení. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom poklesol aj počet zdravotníkov, ktorí sú nakazení novým koronavírusom. "Máme výpadok 14 zdravotníkov, čo je pokles o 11 oproti minulému týždňu. Výrazne nám to uľahčuje organizáciu práce," povedal riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Nemocnica registruje znížený záujem o očkovanie aj o testovanie. Za uplynulý týždeň realizovala 109 očkovaní proti novému koronavírusu, upravila aj činnosť vakcinačného centra. "Pozitivita pri PCR testoch, ktorých sme vykonali za uplynulý týždeň takmer 600, sa pohybuje na úrovni 54 percent. Antigénové testy dosahujú pozitivitu 23 percent," zhodnotil riaditeľ. V porovnaní dvoch týždňov klesol počet nových prípadov v okrese Levice takmer o 600. "Radi by sme sa po dvoch covidových rokoch naplno vrátili aj k plánovanej zdravotnej starostlivosti, keďže situácia v okrese sa postupne zlepšuje," povedal Belanský.