Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Levická nemocnica spustí aj očkovanie detí proti ochoreniu COVID-19

Na snímke Nemocnica Agel v Leviciach 19. februára 2021. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Vo výmennom lístku musia mať záujemcovia o očkovanie potvrdené, že môžu byť zaočkovaní vakcínou proti ochoreniu COVID-19.

Levice 28. januára (TASR) – Zdravotníci v očkovacom centre Nemocnice Agel Levice začínajú od februára vakcinovať proti ochoreniu COVID-19 aj deti vo veku päť až 11 rokov. Dostupná je očkovacia látka od spoločnosti Pfizer/BioNTech. „Záujemcovia s registráciou v Národnom centre zdravotníckych informácií sa môžu prísť dať zaočkovať v utorky od 7.30 do 11.00 h, musia však prísť výhradne v sprievode zákonného zástupcu,“ upozornila vedúca vakcinačného centra levickej nemocnice Katarína Strošková.

Na zaočkovanie je potrebný aj výmenný lístok od pediatra a preukaz poistenca. Vo výmennom lístku musia mať záujemcovia o očkovanie potvrdené, že môžu byť zaočkovaní vakcínou proti ochoreniu COVID-19. Deti dostávajú menšiu dávku vakcíny ako dospelí, pri očkovaní musí byť prítomný aj pediater.

Nemocnica v Leviciach očkuje proti novému koronavírusu na základe rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR od 7. januára 2021. Okrem očkovania detí naďalej pokračuje aj v očkovaní prvou, druhou a treťou dávkou vakcíny, aj v testovaní proti novému koronavírusu.