Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Levoča: Ekologickú relaxačnú zónu Žabia cesta sprístupnia onedlho

Na snímke Námestie Majstra Pavla v Levoči. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Cieľom projektu bolo vytvoriť nový produkt cestovného ruchu, vylepšiť životné prostredie a ochrániť ojedinelé žabie ohnisko v okrese.

Levoča 16. apríla (TASR) - Ekologická relaxačno-oddychová zóna s interaktívnym náučným chodníkom Žabia cesta pri vodnej nádrži neďaleko Levoče bude onedlho prístupná verejnosti. Projekt vznikol v rámci cezhraničnej spolupráce Interreg a okolie priehrady prešlo veľkou revitalizáciou. Informovala o tom Dagmar Spišská z Mestského úradu v Levoči s tým, že samospráva obnovila oddychový areál za viac ako 1,7 milióna eur.

Cieľom projektu bolo vytvoriť nový produkt cestovného ruchu, vylepšiť životné prostredie a ochrániť ojedinelé žabie ohnisko v okrese. "Súčasťou areálu je interaktívny náučný chodník prezentujúci život tunajších obojživelníkov a najvzácnejšie prvky miestnej flóry. Trasa chodníka je dlhá 1175 metrov. Pred vstupom do areálu je vybudované parkovisko s 37 miestami a novozriadený objekt informačného centra," priblížila Spišská. Okrem toho sa vybudovali ihriská, prekryté pódium, dom prírody či prístrešok s výhľadom na vodnú plochu a relaxačným sedením. Pribudlo tiež nové mólo s vyhliadkovou vežou a prístrešky s ohniskami. Súčasťou lokality je tiež zážitkový areál s lanovým parkom.

Primátor Levoče Miroslav Vilkovský pevne verí, že sa vďaka projektu podarilo v oblasti cestovného ruchu vytvoriť podmienky pre nové zážitky a produkty. "Tie majú byť schopné uspokojiť potreby rozširujúceho sa segmentu návštevníkov, ktorí vyhľadávajú osobný kontakt s hostiteľskou komunitou a prírodou," dodáva primátor s tým, že odovzdanie stavby sa uskutoční 3. mája.