Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Múzeum špeciálneho školstva v Levoči pripravilo program

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Pre návštevníkov budú pripravené lektorované prehliadky interaktívnej expozície, zážitkové aktivity pre rodiny s deťmi, nadrozmerné 'Človeče, nehnevaj sa!' a živé vysielanie na sociálnych sieťach.

Levoča 13. mája (TASR) – Levočské Múzeum špeciálneho školstva sa zapojí do akcie Noc múzeí a galérií, ktorá bude počas najbližšej soboty (15. 5.). Pre návštevníkov budú pripravené lektorované prehliadky interaktívnej expozície, zážitkové aktivity pre rodiny s deťmi, nadrozmerné 'Človeče, nehnevaj sa!' a živé vysielanie na sociálnych sieťach. Informovala o tom vedúca múzea Štefánia Petreková.

Okrem lektorovanej prehliadky stálej expozície, ktorej dominujú nielen historické vzácne exponáty, ale aj interaktívne nadrozmerné ľudské ucho či oko, si môžu návštevníci vybrať z bohatej programovej ponuky. „V rámci zážitkových a vzdelávacích programov sa dozviete 'Ako čítal malý Louis,' spoznáte 'Neposlušné písmená v dlani' alebo sa môžete naučiť posunkovať a komunikovať tak s nepočujúcimi. Detskí návštevníci tiež zistia, kde býva nezbedné prasiatko a zoznámia sa s roztopašnou Helen... a ešte mnoho iného,“ uviedla Petreková. Ako doplnila, v prípade priaznivého počasia vznikne pred budovou múzea i hravý priestor pre najmenších. Môžu sa tak stať samotnou figúrkou v tradičnom 'Človeče, nehnevaj sa!'.

Tohtoročnú postcovidovú Noc múzeí a galérií odštartuje na pravé poludnie program pre akúkoľvek vekovú kategóriu. Petreková ozrejmila, že na jeden vstup si môže expozíciu pozrieť maximálne päť osôb. Intervaly medzi jednotlivými vstupmi sú každých 90 minút. Posledný vstup je možný o 19.30 h. Bližšie informácie nájdu návštevníci na oficiálnej webovej stránke www.msslevoca.sk