Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Levočská nemocnica zmenila režim triáže pacientov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Zdravotníci na jednotlivých oddeleniach naďalej merajú pacientom teplotu, pacienti zároveň podpisujú čestné vyhlásenie v súvislosti s pobytom v zahraničí a svojou epidemiologickou anamnézou.

Levoča 19. júna (TASR) – Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča v súvislosti s uvoľňovaním opatrení súvisiacich s pandémiou nového koronavírusu ukončila doterajší režim centrálneho triedenia pacientov pri vstupe do nemocnice. Po novom sa kontrola pacientov realizuje na každom oddelení samostatne. O zmene informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel, pod ktorú patrí aj levočské zdravotnícke zariadenie.

Podľa slov povereného riaditeľa nemocnice Martina Hlubeka zdravotníci na jednotlivých oddeleniach naďalej merajú pacientom teplotu, pacienti zároveň podpisujú čestné vyhlásenie v súvislosti s pobytom v zahraničí a svojou epidemiologickou anamnézou.

„Nemocnica ponechala k dispozícii jedno izolované lôžko na každom oddelení pre prípad potreby ošetrenia pacienta s podozrením na COVID-19 alebo pacienta pozitívneho na COVID-19," doplnila Pavliková s tým, že aktuálne sú v prevádzke všetky oddelenia a všetky príjmové a špecializované ambulancie, ktoré fungujú v štandardnom režime.