Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V levočskej nemocnici pomáhajú aj dobrovoľní hasiči

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Vnímame to ako ústretový krok prospešný obyvateľom nášho mesta, ako aj pacientom hospitalizovaným v levočskej nemocnici, skonštatoval referent krízového riadenia Rastislav Horbaľ.

Levoča 8. decembra (TASR) – V levočskej nemocnici pomáhajú v boji s novým koronavírusom aj dobrovoľní hasiči. Tí nedávno spolupracovali pri dezinfekcii interiérových priestorov i exteriéru jednotlivých oddelení. „Vytvorenie bezpečného prostredia pre pacientov a zamestnancov v našej nemocnici je najvyššou prioritou, obzvlášť počas tejto pandémie,“ uviedla koordinátorka Ingrid Dzurňáková.

Členovia dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) vykonávajú povinnosti spojené s fungovaním bez nároku na odmenu a vo svojom voľnom čase. Materiálno-technické vybavenie výjazdovej jednotky vrátane dezinfekčných prostriedkov zabezpečilo na svoje náklady mesto Levoča. „Vnímame to ako ústretový krok prospešný obyvateľom nášho mesta, ako aj pacientom hospitalizovaným v levočskej nemocnici,“ skonštatoval referent krízového riadenia Rastislav Horbaľ.

Riaditeľ levočskej nemocnice František Lešundák dodal, že aj takouto formou bojujú s ochorením COVID-19 a dobrovoľným hasičom vyjadril vďaku. „Takto nám už pomohli aj v prvej a druhej vlne. Veríme, že spoločnými silami dokážeme čeliť a úspešne zvládnuť boj s novým koronavírusom.“