Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Levočská nemocnica sa stará o 11 pacientov s ochorením COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V marci bude nemocnica očkovať proti novému koronavírusu vždy v stredu.

Levoča 2. marca (TASR) - Levočská nemocnica sa aktuálne stará o 11 pacientov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť nemocnice Renáta Bičanovská informovala, že z nich jeden potrebuje nazálne aplikovanú ventilačnú podporu s vysokým prietokom plynov, tzv. high flow.

Dodala, že mnoho pozitívne testovaných zamestnancov sa už postupne vracia do práce, v súčasnosti evidujú 12 pracovníkov pozitívnych na ochorenie COVID-19. "Pozitivita PCR testov za minulý týždeň je stále pomerne vysoká a presahuje 55 percent," doplnila Bičanovská. V mobilnom odberovom mieste sa minulý týždeň vykonalo 1074 antigénových testov, z ktorých bolo 84 pozitívnych. Z viac ako 400 PCR testov bolo 226 pozitívnych.

Na druhej strane aj v Levoči dlhodobo klesá záujem o očkovanie, minulý týždeň sa v tamojšom vakcinačnom centre podalo len 34 dávok vakcín od Pfizer/BioNTech. Časový harmonogram centra je neustále aktualizovaný na webovej stránke nemocnice. V marci bude nemocnica očkovať proti novému koronavírusu vždy v stredu.