Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Levočská nemocnica eviduje 24 pacientov s ochorením COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V mobilnom odberovom mieste levočskej nemocnice sa za prvé tri dni tohto týždňa vykonalo 515 antigénových testov, z ktorých bolo päť pozitívnych.

Levoča 12. marca (TASR) – V levočskej nemocnici leží aktuálne 21 pacientov s ochorením COVID-19 na internom oddelení a traja ďalší sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Informoval o tom riaditeľ nemocnice Viktor Halíř.

Ako ďalej ozrejmil, maximálna kapacita reprofilizovaných lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19 je 30 na internom oddelení a štyri lôžka umelej pľúcnej ventilácie na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Podľa slov riaditeľa k piatku nemocnica eviduje šesť pozitívnych zamestnancov a dvoch ďalších v karanténe. Ich počet sa v období posledných týždňov pohybuje približne v rovnakých číslach.

Hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková doplnila, že v mobilnom odberovom mieste levočskej nemocnice sa za prvé tri dni tohto týždňa vykonalo 515 antigénových testov, z ktorých bolo päť pozitívnych. Ďalej sa vykonalo aj 116 PCR testov, pričom pozitívnych bolo 41.