Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Levočská nemocnica prijme sedem absolventov lekárov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V levočskej nemocnici aktuálne pracuje dohromady približne 600 zamestnancov.

Levoča 4. mája (TASR) - Do levočskej nemocnice nastúpi od septembra sedem absolventov lekárskych fakúlt, miesto majú aj pre ďalších. „Záujem z radov mladých kolegov nás veľmi teší. Podarilo sa nám získať priazeň niektorých z nich už v tomto období pred záverečnými skúškami. Najneskôr od septembra k nám nastúpia na plný pracovný úväzok,“ uviedla námestníčka riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť Renáta Bičanovská.

Traja z nich budú súčasťou psychiatrického oddelenia a štyria budú získavať svoje prvé pracovné skúsenosti na internom oddelení. Vedenie nemocnice je neustále v rokovaní aj s ďalšími mladými lekármi. „Tešil by nás záujem absolventov lekárskych fakúlt o rádiodiagnostické oddelenie, chirurgické oddelenie či oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny,“ dodáva riaditeľ levočskej nemocnice František Lešundák.

V levočskej nemocnici aktuálne pracuje dohromady približne 600 zamestnancov. V celom spišskom klastri, teda okrem Levoče aj v Krompachoch a Kežmarku, aktuálne pracuje aj 15 ukrajinských lekárov. Tých prijali po začatí vojny na Ukrajine.