Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Levočská nemocnica sa aktuálne stará o 15 pacientov s COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

V mobilnom odberovom mieste minulý týždeň vykonali 167 antigénových testov, z ktorých bolo 11 pozitívnych.

Levoča 31. augusta (TASR) - Nemocnica AGEL Levoča sa aktuálne stará o 15 pacientov s ochorením COVID-19. Jeden z nich potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Pozitivita PCR testov vykonaných v mobilnom odberovom mieste za uplynulý týždeň predstavovala 20 percent. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

"V nemocnici naďalej platí zákaz návštev. Výnimkou pri dodržaní všetkých epidemiologických opatrení môžu byť len návštevy pacientov v terminálnom štádiu ochorenia alebo návštevy kňaza so súhlasom ošetrujúceho lekára," uviedla námestníčka riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť Renáta Bičanovská.

V mobilnom odberovom mieste minulý týždeň vykonali 167 antigénových testov, z ktorých bolo 11 pozitívnych. PCR testov vykonali 109 a pozitívne potvrdených bolo 22 testov.

O očkovanie proti ochoreniu COVID-19 podľa Pavlikovej naďalej pretrváva malý záujem, no aj napriek tomu je vakcinačné centrum levočskej nemocnice v prevádzke.

"V septembri bude k dispozícii v stredu 7. a 21. septembra. V uplynulom týždni sa vo vakcinačnom centre podalo desať dávok vakcíny od Pfizer/BioNTech," povedala Pavliková s tým, že časový harmonogram vakcinačného centra je aktualizovaný na webovej stránke nemocnice nemocnicalevoca.agel.sk.