Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Lietadlo pri pristávaní na košickom letisku hlásilo problém

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Našťastie, všetko bolo v poriadku a lietadlo napokon bezpečne pristálo a nikomu z vyše 150 cestujúcich na palube sa nič nestalo.

Košice 6. augusta (TASR) -Problémy s podvozkom hlásilo lietadlo, ktoré s cestujúcimi pristávalo v noci na dnes na košickom letisku. Na optickú kontrolu, či je podvozok správne vysunutý, pilot urobil nízky prelet nad pristávacou dráhou.

Našťastie, všetko bolo v poriadku a lietadlo napokon bezpečne pristálo a nikomu z vyše 150 cestujúcich na palube sa nič nestalo. TASR o tom informoval operačný dôstojník košických hasičov Miroslav Kovaľ, udalosť TASR potvrdil aj zdroj na letisku.

Hasiči mali na letisko výjazd o 3.00 h, napokon nemuseli zasahovať. Problém bol zrejme v chybnej kontrolke lietadla.

Podľa dispečingu košického letiska mal špeciál z egyptskej Taby plánovaný prílet do Košíc o 2.50 h a lietadlo malo po vyložení cestujúcich pokračovať do Bratislavy. „Pred pristátím sme dostali informáciu z riadiacej veže, že kapitán hlási signalizáciu poruchy hlavného podvozku. Bola vyhlásená pohotovosť a všetky bezpečnostné zložky zaujali postavenie podľa predpisov,“ uviedol pre TASR pozemný dispečer Letiska Košice.

Dodal, že lietadlo urobilo dva oblety a vizuálne bolo zo zeme zistené, že podvozok je riadne vysunutý. „Keďže ale zrejme nejaký problém, pravdepodobne so signalizáciou, tam bol, lietadlo musia prezrieť naši technici. Všetci cestujúci teda opustili lietadlo a tí, čo mali pokračovať do Bratislavy dostali občerstvenie a bola im zabezpečená náhradná autobusová doprava,“ informoval dispečing.