Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Liga proti rakovine kladie dôraz na prevenciu

Foto: TASR

Liga proti rakovine realizuje workshopy a podporí aj AVON pochod proti rakovine prsníka.

Bratislava 15. júna (TERAZ.sk) - Liga proti rakovine kladie dôraz na prevenciu. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa rozhodla stať odborným partnerom IV. ročníka AVON pochodu proti rakovine prsníka. V sobotu, 16. júna 2012 v Bratislave, podporí pochod spolu so 165 študentmi a pedagógmi Onkologickej výchovy i pacientmi združenými pod LPR.

Liga proti rakovine v rámci svojich preventívnych a edukačných programov realizuje dvakrát do roka workshopy pre žiakov a študentov Onkologickej výchovy, venuje sa mladým ľuďom na prednáškach vo svojich Centrách pomoci, s úmyslom edukovať aj širšiu verejnosť realizuje preventívne kampane, podporuje prospešné projekty s cieľom zvýšiť povedomie verejnosti o potrebe prevencie a znížiť úmrtia na onkologické ochorenia.
Workshop Ligy proti rakovine

Od piatku, 15.6.2012, bude v hoteli DoubleTree by Hilton v Bratislave prebiehať dvojdňový workshop realizovaný v rámci Onkologickej výchovy pre 106 účastníkov zo základných a stredných škôl z celého Slovenska. Liga proti rakovine naň vybrala aktuálne témy týkajúce sa starostlivosti o zdravie i aktuálne otázky, s ktorými mnohí onkologickí pacienti bojujú. Všetky témy budú odprednášané v dvoch blokoch – v oblasti výživy: „Výživa v prevencii voľnoradikálových ochorení“, „F50: Otvorene a odvážne o anorexii“. V oblasti onkologických ochorení – „Liečba bolesti“, „Hospicová starostlivosť“, "Riziká slnečného žiarenia – kožné nádory“.

Podpora AVON pochodu proti rakovine prsníka

V sobotu sa 106 študentov a pedagógov i 59 pacientov, združených v organizačných zložkách Ligy proti rakovine, zúčastní od 13:00 hodiny podujatia „AVON pochod proti rakovine prsníka“. Pridajú sa ku všetkým pochodujúcim s úmyslom vyjadriť potrebu o tomto ochorení nielen hovoriť, ale predovšetkým mu pravidelnou prevenciou predchádzať príp. ho včas diagnostikovať. Spolupatričnosť a podporu ženám bojujúcim s týmto ochorením odprezentujú v „ligových“ tričkách s názvom Liga proti rakovine: „Ideme s Vami“.

Jednou z foriem spolupráce Ligy proti rakovine a spoločnosti AVON v oblasti prevencie i konkrétnej pomoci je prsníková poradňa, ktorú v rámci Linky pomoci LPR poskytuje lekár – špecialista doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD.