Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Po Liptove bude v lete premávať špeciálny cyklobus

Ilustračné foto Foto: TASR

Autobus absolvuje denne na dvoch na seba nadväzujúcich okruhoch v dolnom a hornom Liptove medzi Pribylinou a Vlkolíncom približne 200 kilometrov.

Liptovský Mikuláš 26. júna (TASR) – Turistickí návštevníci liptovského regiónu budú môcť cez letnú sezónu využiť pri zdolávaní rozsiahlej siete cyklotrás novú službu. Od začiatku júla do polovice septembra budú od piatku do nedele medzi významnými turistickými centrami Liptova premávať pravidelné linky tzv. cyklo & aqua busu.

„Inšpirovali sme sa úspešným fungovaním niečoho obdobného v Rakúsku či Česku. Samozrejme, vychádzali sme predovšetkým z našich veľmi dobrých skúseností s prevádzkou skibusov. Aj s ich prispením máme za sebou jednu z najlepších zimných sezón,“ uviedla pre TASR riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

Špeciálne upravený autobus, ktorý okrem cestujúcich odvezie naraz až desať bicyklov, absolvuje denne na dvoch na seba nadväzujúcich okruhoch v dolnom a hornom Liptove medzi Pribylinou a Vlkolíncom približne 200 kilometrov. Projekt s celkovými nákladmi na úrovni 32.000 eur je financovaný zo štátnej dotácie od Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Vstupenkou na cestovanie novým liptovským cyklobusom bude osvedčená regionálna karta zliav. „Málokto zvládne naraz veľké cyklistické porcie, ktoré ponúka rozsiahla 700-kilometrová sieť cyklotrás v Liptove. Turisti si budú môcť vďaka cyklobusu naplánovať aj vzdialenejšie cyklotúry či jednoduchší návrat do ubytovacích zariadení,“ dodala Bartková.