Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Liptovskomikulášske školy budú pokračovať v doučovaní žiakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Doučovanie v predmetoch, ako sú slovenský jazyk, matematika, prvouka či dejepis, absolvujú školáci v klasických 45-minútových blokoch v popoludňajších hodinách.

Liptovský Mikuláš 24. januára (TASR) – Doučovací program pre žiakov "Spolu múdrejší" bude v tomto roku pokračovať v štyroch liptovskomikulášskych základných školách. Podľa riaditeľky Základnej školy (ZŠ) Miloša Janošku Janky Cuprovej si doučovanie pochvaľujú deti, rodičia aj vyučujúci.

"V tomto roku sa na to dalo 17 vyučujúcich a vyše stovka žiakov z našej školy," priblížila Cuprová.

Doučovanie v predmetoch, ako sú slovenský jazyk, matematika, prvouka či dejepis, absolvujú školáci v klasických 45-minútových blokoch v popoludňajších hodinách. "Výhodou je individuálny prístup. Učitelia vyučujú v malých skupinách, v ktorých je maximálne päť detí," vysvetlila riaditeľka.

Z príspevku 16.000 eur, ktorý ZŠ Miloša Janošku získala v projekte od štátu, pokryjú odmenu pre doučujúcich. Zhruba polovičný príspevok dostali v ZŠ Janka Kráľa na Podbrezinách a takmer 5000 eur v ZŠ Nábrežie Dr. Aurela Stodolu. Dotáciu vo výške 7200 eur získala na projekt ZŠ s materskou školou Okoličianska. Financie na program sú vyčlenené od januára do júna tohto roka.