Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Liptovský Hrádok počíta so šiestimi odbernými miestami

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Martin Baumann

Situáciu budeme priebežne kontrolovať a monitorovať, poznamenal primátor.

Liptovský Hrádok 26. októbra (TASR) - Mesto Liptovský Hrádok počíta v rámci plánovaného celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 so zriadením šiestich odberných miest. V pondelok zasadal krízový štáb mesta, jeho členovia si rozdelili úlohy na zabezpečenie technického, priestorového, hygienického a bezpečnostného vybavenia miestností. Samospráva o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.

"Postupujeme podľa manuálu, ktorý je vydaný. V pondelok sme si spolu s kolegami z mestského úradu a zástupcom ozbrojených síl prešli všetky odberné miesta. Boli zmapované, v rámci prevádzkového poriadku sa ešte k nim bude vyjadrovať regionálny úrad verejného zdravotníctva. Predpokladáme však, že všetko bude v poriadku," povedal primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Dve odberné miesta budú v mestskej športovej hale a v kultúrnom dome, jedno v športovom komunitnom centre a v kultúrnom dome v Dovalove. "Za každé odberné miesto bude zodpovedná konkrétna osoba z mestského úradu. Situáciu budeme priebežne kontrolovať a monitorovať," poznamenal primátor. Zdôraznil, že testovať nechceli v priestoroch základných škôl, keďže na prvom stupni stále trvá vyučovanie.

"Priestory, ktoré sú určené na testovanie, sú dostatočne veľké a dajú sa v nich zabezpečiť všetky hygienické opatrenia, vrátane dobrého vetrania či samostatného vstupu a výstupu," doplnil Tréger.