Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Liptovskom Hrádku pribudli stromy i kríky, výsadba bude pokračovať

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Výsadba je už aj na vlani vybudovanej okružnej križovatke ulíc Jozefa D. Matejovie, Športová, Kapitána Nálepku a Belanská.

Liptovský Hrádok 18. mája (TASR) - Javory mliečne s guľovitou korunou a desiatky kríkov zasadili v týchto dňoch na sídlisku Prekážka v Liptovskom Hrádku. Výsadba nahradila pôvodnú, už prestarnutú zeleň, ktorú odstránili pre výstavbu 15 parkovacích miest v tejto lokalite. Samospráva o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.

"Druhy ako vajgela, tavoľník a vtáčí zob sú vysadené v skupinkách, ponechané na prirodzený rast, aby po čase vynikol ich tvar a farebnosť. Vo vnútrobloku pribudne ešte niekoľko japonských čerešní," povedala Viera Malastová z odboru výstavby, životného prostredia a dopravy Mestského úradu v Liptovskom Hrádku.

Výsadba je už aj na vlani vybudovanej okružnej križovatke ulíc Jozefa D. Matejovie, Športová, Kapitána Nálepku a Belanská. "Táto plocha uprostred okružnej križovatky bude mať novú výsadbu podľa vizualizácie kolegyne Lenky Hvizdošovej. Cibuľoviny, ktoré plochu aktuálne spestrujú, použijeme v jednej z priľahlých častí tejto križovatky," doplnila Malastová.