Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Liptovskom Hrádku pribudne verejné osvetlenie

Ilustračná snímka Foto: TASR/Eduard Fašung

Problematiku rozšírenia verejného osvetlenia zabezpečuje odbor technických služieb mestského úradu prostredníctvom dodávateľskej firmy z Huncoviec.

Liptovský Hrádok 24. novembra (TASR) – Nové verejné osvetlenie pribudne v týchto dňoch vo viacerých lokalitách v Liptovskom Hrádku i v mestskej časti Dovalovo. Mesto za práce zaplatí bezmála 36.000 eur. Ako informoval primátor mesta Branislav Tréger, deje sa tak na základe vlastných poznatkov, podnetov od spoluobčanov i požiadaviek poslancov mestského zastupiteľstva.

"Máme na zreteli, že v jeseni a počas zimy, keď je dlho tma, je verejné osvetlenie skutočne veľmi potrebné, najmä z hľadiska bezpečnosti. Som rád, že sa nám dôležité doplnenie podarí zrealizovať ešte v tomto roku," uviedol primátor.

Problematiku rozšírenia verejného osvetlenia zabezpečuje odbor technických služieb mestského úradu prostredníctvom dodávateľskej firmy z Huncoviec. "Nové osvetlenie pribudne v okolí chodníka pri kultúrnom dome, pri mestskej športovej hale, na uliciach Matúškova, Mariána Blahu, J. D. Matejovie, ale aj napríklad v časti od malého podchodu po autobusovú stanicu na ulici SNP," konkretizoval vedúci odboru technických služieb Roman Beňo.

Dodal, že osvetlenie rozširujú postupne a práce by mali byť hotové počas decembra.