Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Autobusy verejnej dopravy v Liptovskom Mikuláši pravidelne dezinfikujú

Na snímke pracovník v ochrannom odeve čistí špeciálnym prípravkom interiér autobusu mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Liptovskom Mikuláši v depe dopravcu v Liptovskom Mikuláši 12. marca 2020. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Dezinfekciu autobusov mestskej autobusovej dopravy realizujú elektrostatickým aplikátorom.

Liptovský Mikuláš 12. marca (TASR) – Autobusy verejnej dopravy v Liptovskom Mikuláši denne a opakovane dezinfikujú. Opatrenie slúži na zabránenie šíreniu vírusov, uviedla hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Dezinfekcii podliehajú predovšetkým miesta, ktorých sa ľudia pri cestovaní dotýkajú, teda madlá, držadlá či signalizátory. V autobusoch pravidelne dochádza aj k celkovej chemickej dezinfekcii vnútorných priestorov, ktorá pôsobí aj niekoľko dní po zrealizovaní. "Opatrenie je teda súčasne preventívne s cieľom zabrániť prežitiu vírusu v priestoroch autobusov. V týchto opatreniach sa bude cyklicky pokračovať až do upokojenia situácie s cieľom ochrany zdravia cestujúcej verejnosti," doplnila Čapčíková.

Dezinfekciu autobusov mestskej autobusovej dopravy realizujú elektrostatickým aplikátorom. "Malé kvapôčky, ktoré sú rádovo v mikrónoch, sa usadia na povrchoch a vytvoria ochrannú bariéru. Tá deaktivuje vírusy, ktoré v autobuse môžu byť zanesené," vysvetlil deratizér Radoslav Krajči.