Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Infraštruktúru v meste Liptovský Mikuláš budú modernizovať

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

V Demänovej nachystali vybudovanie kontajnerového stojiska a inštaláciu autobusovej zastávky na Dlhej ulici.

Liptovský Mikuláš 21. júla (TASR) – Mesto Liptovský Mikuláš pripravilo na najbližšie obdobie viaceré projekty modernizácie infraštruktúry. V tomto týždni začínajú budovaním nových parkovísk zo zatrávňovacích panelov vo Veľkej kolónii v Starom meste a pri materskej škole v Palúdzke. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Nasledovať bude oprava severného chodníka vo vnútrobloku Kollárova. "Mesto opraví aj chodník pri Matici slovenskej na Nábreží a pokračovať sa bude na parkovacích státiach na Morušovej ulici na Podbrezinách. Obyvatelia Liptovskej Ondrašovej sa dočkajú opravy odvodnenia na ulici Medze a komplexnej opravy chodníka pri kultúrnom dome," vymenovala Čapčíková.

Ako dodala hovorkyňa, nutná je aj sanácia zosuvu svahu na Smrečianskej ulici pri železničnom priecestí. V Demänovej nachystali vybudovanie kontajnerového stojiska a inštaláciu autobusovej zastávky na Dlhej ulici.

Plánované práce by mali byť hotové do začiatku jesene. Podľa slov liptovskomikulášskeho primátora Jána Blcháča pripravuje mesto na jeseň ďalší balík veľkoplošných prác, ktorých realizácia bude závisieť od finančnej situácie radnice.