Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Návštevnosť informačného centra v Liptovskom Mikuláši vlani klesla

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kým pandemická situácia neumožní stretnutia na klasických sprievodcovských službách v historickom centre Liptovského Mikuláša, návštevníkom núkajú on-line prehliadkové trasy či audiosprievodcov.

Liptovský Mikuláš 7. apríla (TASR) - Návštevnosť informačného centra v Liptovskom Mikuláši vlani klesla o 50 percent. Dôvodom sú opatrenia v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Riaditeľka centra Jana Piatková napriek tomu hodnotí rok 2020 ako činorodý a zmysluplne využitý. Pozornosť zamerali aj na aktivity, ktoré dlhodobo plánovali.

"Za celý rok sme mali uzatvorenú prevádzku pre verejnosť 43 dní, aj v tomto čase sme však poskytovali informácie telefonicky a e-mailovou poštou. Získaný čas sme využili na prácu s databázami, prezentáciami v online priestore, spoluprácu pri vydaní Bedekra Liptov a na inovácie našich ďalších produktov," konkretizovala Piatková.

Kým pandemická situácia neumožní stretnutia na klasických sprievodcovských službách v historickom centre Liptovského Mikuláša, návštevníkom núkajú on-line prehliadkové trasy či audiosprievodcov. "Tri top prehliadkové trasy Príbeh mesta, Jánošíkova cesta a Mikulášski židia sme spracovali formou interaktívnych máp. Ikona zeleného dáždnika, ktorý je symbolom našich sprievodcovských služieb, označuje rôzne zaujímavé miesta. Po kliknutí na ikonu dáždnika sa používateľovi zobrazí najdôležitejšia informácia o danom mieste, osobnosti alebo udalosti," vysvetlila šéfka informačného centra.

Informačné centrum podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej priebežne pripravuje aj online kvízy, na ktoré zaznamenali pozitívny ohlas. "Do času, keď najväčšie sakrálne pamiatky historického centra otvoria návštevníkom svoje brány si môžu ľudia vypočuť všetky informácie v pohodlí domova," doplnila.