Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Znevýhodneným pomôže v Liptovskom Mikuláši nová mapa bezbariérovosti

Ilustračné foto Foto: TASR

Budovy sú farebne rozdelené na plne bezbariérové, tie, kde je potrebný sprievod, a budovy neprístupné pre vozičkárov.

Liptovský Mikuláš 27. apríla (TASR) – Zdravotne znevýhodneným ľuďom pomôže v Liptovskom Mikuláši nová mapa bezbariérovosti. Slúži prioritne obyvateľom a návštevníkom s obmedzenou možnosťou pohybu, napríklad na vozíčku. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Mapa je k dispozícii na portáli gis.mikulas.sk. Po načítaní stránky stačí zvoliť vrstvu bezbariérovosť. Hovorkyňa mesta priblížila, že zmapovali prakticky všetky verejné budovy v centre mesta. "Celkovo sme do podkladov zahrnuli úrady, banky, zdravotnícke zariadenia, lekárne, múzea, kiná a iné kultúrne priestory. Spolu máme zaznamenaných 61 verejných budov, z nich len päť bolo vyhodnotených ako neprístupných pre zdravotne znevýhodnených," uviedla.

Budovy sú farebne rozdelené na plne bezbariérové, tie, kde je potrebný sprievod, a budovy neprístupné pre vozičkárov. "Mapa tiež poskytuje informáciu o umiestnení parkovacích miest pre znevýhodnených v centre mesta a tiež o verejných toaletách," zhrnul Gabriel Lengyel z odboru dopravy mestského úradu.