Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ:Mliekareň nechystá prepúšťanie zamestnancov z výroby

Ilustračné foto Foto: TASR

Generálny riaditeľ Miroslav Maňásek uistil, že v žiadnom prípade nepripravujú prepúšťanie a redukovanie aktuálneho počtu necelých dvoch stoviek zamestnancov priamo vo výrobe.

Liptovský Mikuláš 12. februára (TASR) – Generálny riaditeľ mliekarenského koncernu Bongrain pre ČR a SR Miroslav Maňásek uistil, že v žiadnom prípade nepripravujú prepúšťanie a redukovanie aktuálneho počtu necelých dvoch stoviek zamestnancov priamo vo výrobe vo svojom závode v Liptovskom Mikuláši.

"Naopak, máme tu veľké plány spojené s veľkými investíciami. Liptovská mliekareň patrí medzi naše dôležité závody. Unikátna je tým, že vyrába naozaj autentické tradičné produkty, bryndzu, syrové korbáčiky, oštiepky, parenice. Značka Liptov je známa široko-ďaleko a máme s ňou veľa zaujímavých projektov," prízvukoval.

Zároveň vysvetlil, že zmeny sa dotknú dvoch desiatok administratívnych pracovníkov. "V súvislosti s expanziou na západné trhy budujeme spoločné administratívne centrum pre štyri naše závody v Prahe. Aj administratívnym pracovníkom pôsobiacim v L. Mikuláši sme ponúkli možnosť prejsť do našej novej pražskej centrály. Niektorí už o to prejavili záujem," vysvetlil.

"Spomínané významné investície v našom závode v Liptove poputujú do posilnenia automatizácie a určite i do zväčšenia objemu výroby. Neznamená to však, že budeme rádovo rozširovať počet našich zamestnancov, lebo mliekarenská a syrárska výroba je v súčasnej dobe už do veľkej miery automatizovaná," dodal Maňásek.