Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Literárny cyklus v Nitrianskej galérii ukončí beseda s Mirkou Ábelovou

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Cyklus besied so súčasnými slovenskými spisovateľmi prebieha v Nitrianskej galérii od roku 2006 a nadväzuje na predošlú činnosť v oblasti šírenia a propagácie slovenskej literatúry.

Nitra 16. novembra (TASR) - Aktuálny ročník pravidelných literárnych besied v Nitrianskej galérii ukončí diskusia so spisovateľkou Mirkou Ábelovou. Moderátor Dado Nagy predstaví svojho hosťa v Koncertnej sále Župného domu 22. novembra.

Ako informovali organizátori, Mirka Ábelová absolvovala štúdium žurnalistiky na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. "Prvýkrát publikovala v kolektívnej zbierke Sólo pre 9 hlasov v roku 2011. V tom istom roku jej vyšla vlastná zbierka básní Striptíz. V roku 2012 vyhrala hlavnú cenu v súťaži Básne Asseco Solutions za cyklus básní Niečo originálne. V roku 2014 jej vyšla básnická zbierka Na! a v roku 2016 básnická zbierka Básničky pre domáce paničky. V roku 2018 prichádza so zbierkou Večný pocit nedele," pripomenuli organizátori.

Cyklus besied so súčasnými slovenskými spisovateľmi prebieha v Nitrianskej galérii od roku 2006 a nadväzuje na predošlú činnosť v oblasti šírenia a propagácie slovenskej literatúry. "Projekt sa primárne zameriava na súčasnú literatúru a prezentáciu autorov, ktorí si získali pozornosť odbornej verejnosti ako ocenení alebo nominovaní na ceny v prestížnych literárnych súťažiach," doplnila galéria.