Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na ceste medzi obcami Ľuboreč a Lehôtka sa prepadáva vozovka

Polícia žiada vodičov, aby použili náhradné cestné komunikácie, aby sa nevytvárali kolóny a nevznikali kolízne situácie.

Ľuboreč 5. apríla (TASR) - Cesta prvej triedy číslo 75 medzi obcou Luboreč a Lehôtka v okrese Lučenec je v havarijnom stave. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, polícia vyzýva vodičov, aby sa ceste radšej vyhli a využili náhradné obchádzkové trasy.

Okresný dopravný inšpektorát v Lučenci na základe dnešnej kontrolnej činnosti, ako aj na základe informácie správcu komunikácie, zistil haváriu pozemnej komunikácie číslo I/75 v úseku v kilometrov 179,700 - 180,500. "Cesta sa nachádza v katastrálnom území obce Ľuboreč a havária je vyhlásená z dôvodu prepadnutia veľkej časti povrchu vozovky presahujúcej už v rozsahu dve tretiny časti vozovky. Okamžite boli prijaté adekvátne opatrenia smerujúce k odvráteniu priameho ohrozenia bezpečnosti cestnej premávky na uvedenej ceste. Uvedený úsek cesty, ktorý je v havarijnom stave je v dĺžke približne 200 metrov," informovala Faltániová.

Polícia žiada vodičov, aby použili náhradné cestné komunikácie, aby sa nevytvárali kolóny a nevznikali kolízne situácie. Prosia tiež vodičov, aby počas havarijného stavu boli ohľaduplní a tolerantní ku všetkým účastníkom cestnej premávky.