Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Lučenec je podľa primátorky pripravený čerpať eurofondy

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Dodala, že o vstupných správach a stanovení časového plánu ďalšieho postupu prác a aktivít hovorili so zástupcami Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

Lučenec 14. apríla (TASR) – Lučenec ako jadrové mesto hospodárskeho, sociálneho a kultúrneho centra Novohradu s 15 priľahlými obcami je pripravené na čerpanie eurofondov. Na sociálnej sieti o tom informovala primátorka Alexandra Pivková.

„Veríme, že v regióne budeme úspešní pri čerpaní eurofondov a mesto Lučenec spolu s obcami zahrnutými do tohto územia zvýši kvalitu života obyvateľov v štyroch prioritách. Je to investovanie do ľudského a sociálneho kapitálu, investovanie do dopravnej a komunikačnej infraštruktúry, chytrý manažment prírodných zdrojov a presadzovanie participatívneho prístupu,“ konkretizovala Pivková.

Dodala, že o vstupných správach a stanovení časového plánu ďalšieho postupu prác a aktivít hovorili so zástupcami Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na online stretnutí počas aktuálneho týždňa.