Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Lučenec získal na terénnu opatrovateľskú službu vyše 480.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Starostlivosť o seniorov budú zabezpečovať opatrovateľky z radov zamestnancov mesta, určená bude pre odkázaných občanov, ktorí majú uzatvorenú zmluvu s mestom o poskytovaní opatrovateľskej služby.

Lučenec 19. októbra (TASR) – Mesto Lučenec opäť získalo nenávratný finančný príspevok na projekt poskytovania terénnej opatrovateľskej služby pre seniorov. Ako TASR informoval hovorca mesta Andrej Barančok, o odkázaných seniorov sa tak samospráva bude môcť naďalej starať priamo v ich domácom prostredí.

„Cieľom projektu je poskytovanie terénnej opatrovateľskej služby v domácom prostredí, aby sa zabezpečilo zotrvanie občanov v prirodzenom domácom prostredí s cieľom zlepšenia kvality života občanov odkázaných na pomoc inej osoby,“ priblížila primátorka mesta Alexandra Pivková.

Starostlivosť o seniorov budú zabezpečovať opatrovateľky z radov zamestnancov mesta, určená bude pre odkázaných občanov, ktorí majú uzatvorenú zmluvu s mestom o poskytovaní opatrovateľskej služby. Mesto na tento účel získalo viac ako 480.000 eur.

Projekt by mal odštartovať v decembri tohto roku, trvať by mal 24 mesiacov. „V súčasnosti mesto Lučenec čaká na podpis zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku,“ vysvetlila primátorka. Na poskytovanie terénnej opatrovateľskej služby získala samospráva finančné prostriedky z Operačného programu Ľudské zdroje už druhýkrát, pôvodný projekt bol ukončený v máji tohto roku.