Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Lučenec nezorganizuje skupinové jarné upratovanie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Mesto pripravilo pri vodnej nádrži Ľadovo, kde je vstup do lučeneckých mestských lesov, vrecia a rukavice, ktoré môžu občania použiť a vyzbierať odpad.

Lučenec 20. marca (TASR) – Tradičné skupinové jarné upratovanie samospráva Lučenca tohto roku pre pandemickú situáciu neorganizuje, vyzýva však na čistenie prírody a zbieranie odpadkov jednotlivcov. Na sociálnej sieti o tom informovala primátorka Alexandra Pivková.

Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí v rámci prechádzky či športovania po lučeneckej hore pomáhajú skrášliť naše okolie vyzbieraním plných vriec odpadkov. Radi by sme všetkým ľudom, ktorí sa o toto pričiňujú, pomohli aspoň po materiálnej stránke. Zároveň aj vyzvali ostatných, ktorým nie je ľahostajná naša príroda, aby sa dobrovoľne v rámci voľného času, prechádzok či športovania zapojili tiež,“ uviedla primátorka.

Dodala, že mesto pripravilo pri vodnej nádrži Ľadovo, kde je vstup do lučeneckých mestských lesov, vrecia a rukavice, ktoré môžu občania použiť a vyzbierať odpad. „Naplnené vrecia následne vráťte na tie isté miesta,“ dodala Pivková.