Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Občania Lučenca so sluchovým hendikepom budú môcť využiť tlmočníka

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Potrebu fyzickej prítomnosti tlmočníka tak podľa nej efektívne nahradí možnosť spojiť sa s tlmočníkom pomocou videohovoru alebo formou online prepisu.

Lučenec 18. apríla (TASR) – Pomoc online tlmočníka občanom so sluchovým hendikepom je novou službou, ktorú od pondelka (19. 4.) spúšťa samospráva Lučenca v kancelárii prvého kontaktu mestského úradu (MsÚ). Informovala o tom vedúca kancelárie primátorky mesta Mária Bérešová.

„Spojenie s tlmočníkom do posunkového jazyka je možné nadviazať jednoducho a rýchlo, a to prostredníctvom tabletu s aplikáciami. Keď klient so sluchovým hendikepom príde na úrad, vyškolená pracovníčka použije tablet ako prostriedok na komunikáciu s ním. Tablet podľa potreby zobrazí buď prepis textu, alebo text pretlmočený do posunkovej reči,“ vysvetlila Bérešová.

Potrebu fyzickej prítomnosti tlmočníka tak podľa nej efektívne nahradí možnosť spojiť sa s tlmočníkom pomocou videohovoru alebo formou online prepisu. „Snahou mesta je neustále zvyšovať kvalitu poskytovaných služieb a tento projekt je ďalším krokom k debarierizácii MsÚ v Lučenci,“ zakončila vedúca kancelárie primátorky.