Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Lučenec: Pri vodnej nádrži Ľadovo vzniká nové inkluzívne detské ihrisk

Ilustračné foto. Foto: TASR

Samospráva na vybudovanie inkluzívneho ihriska získala od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR dotáciu vo výške 21.200 eur.

Lučenec 9. novembra (TASR) – Pri vodnej nádrži Ľadovo v meste Lučenec vzniká nové inkluzívne detské ihrisko. V prípade priaznivého počasia by mali byť práce ukončené koncom novembra. Na sociálnej sieti o tom informovala samospráva.

"Jednotlivé komponenty bezbariérového ihriska sú z prírodných materiálov a vytvoria zázemie pre zmysluplné trávenie voľného času rodiny. Základné prvky sú inkluzívne, čo ponúka možnosť trávenia času pri hre s rovesníkmi aj deťom s hendikepom," priblížilo mesto.

Detské ihrisko má predstavovať viacgeneračný priestor s prvkami pre deti do deviatich rokov a oddychovou zónou pre dospelých. Jeho súčasťou bude pieskovisko, kolotoč, hojdačka či drevená konštrukcia lode. V lokalite tiež pribudnú lavičky a nové odpadkové koše.

Samospráva na vybudovanie inkluzívneho ihriska získala od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR dotáciu vo výške 21.200 eur. Celková suma projektu predstavuje takmer 58.000 eur, rozdiel je financovaný z rozpočtu mesta.