Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Primátorka Lučenca poďakuje ľuďom z prvej línie boja s koronavírusom

Alexandra Pivková. Foto: TASR

Poďakovanie uskutoční o 16.00 h v miestnej synagóge.

Lučenec 15. júna (TASR) – Ľudom, ktorí pracovali v takzvanej prvej línii počas pandémie nového koronavírusu, sa v pondelok v Lučenci osobne poďakuje primátorka Alexandra Pivková. Informovala o tom vedúca jej kancelárie Mária Bérešová, podľa ktorej sa poďakovanie uskutoční o 16.00 h v miestnej synagóge.

Primátorka sa chce osobne poďakovať všetkým dobrovoľníkom za ich obetavé nasadenie od začiatku vypuknutia pandémie, ktorí svojou prácou a úsilím, neraz nad rámec svojich povinností, neváhali pomôcť,“ uviedla Bérešová.

Dodala, že na stretnutie sú pozvaní mestskí policajti, komunitní a terénni sociálni pracovníci, opatrovateľky, zamestnanci nocľahárne, strediska osobnej hygieny a práčovne, ale aj dobrovoľní hasiči, dobrovoľníci Červeného kríža a občianskeho združenia Fénix i ďalší pracovníci mesta, škôl a mestských organizácií.

Títo všetci sa neváhali prispôsobiť situácii a odhodlane šili rúška, roznášali ich do schránok našich spoluobčanov, nakupovali našim seniorom, zabezpečovali im donášku liekov a nákupov, dezinfikovali verejné priestranstvá a vykonávali množstvo ďalších aktivít, vystavujúc sa riziku,“ zakončila vedúca kancelárie.