Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Lučenec zrekonštruoval cestu spájajúcu najväčšie sídlisko s centrom

Synagóga v Lučenci. Foto: TASR – František Iván

Stavebné úpravy za viac ako 620. 000 eur sa týkali ulíc M. Gorkého, Ladislava Novomeského a Ulice budovateľov.

Lučenec 16. januára (TASR) – Mesto Lučenec dokončilo rekonštrukciu frekventovanej cesty spájajúcej centrum s najväčším lučeneckým sídliskom Rúbanisko. Stavebné úpravy za viac ako 620.000 eur sa týkali ulíc M. Gorkého, Ladislava Novomeského a Ulice budovateľov. Samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.

Na sídlisku Rúbanisko v súčasnosti žije takmer 8000 ľudí, čo predstavuje takmer tretinu obyvateľov mesta. S rekonštrukciou cesty spájajúcej sídlisko s centrom mesta začala samospráva na jeseň, stavebné práce boli ukončené koncom roka.

"Okrem samotnej výmeny asfaltu sa podarilo stavebne upraviť aj dažďové vpusty, kanále či prípojky a ďalšiu infraštruktúru. Samospráva zároveň zrekonštruovala aj parkoviská priamo susediace s Ulicou budovateľov," priblížilo mesto.

Náklady na rekonštrukciu viac ako 1,7 kilometra dlhej cesty predstavovali viac ako 620.000 eur. Samospráva po ukončení stavebných prác aktuálne postupne dopĺňa chýbajúce cestné značenie, ktoré bude kompletne dokončené v závislosti od podmienok počasia.