Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

V kúpeľoch v Lúčkach liečia pacientov novým biostimulačným laserom

Na snímke ukážka práce s novým laserom v kúpeľoch v Lúčkach, 23. júna. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Terapia laserom zlepšuje u postcovidových pacientov prekrvenie, výrazne zmierňuje bolesti, pomáha im vstrebávať opuchy. Tým urýchľuje regeneráciu tkanív a pomáha vrátiť funkčnosť poškodenému orgánu.

Lúčky 23. júna (TASR) – Návštevníkov kúpeľov v Lúčkach pri Ružomberku liečia novým biostimulačným laserom. Zariadenie dokáže pomôcť pacientom, ktorí mali komplikovaný priebeh ochorenia COVID-19 aj ľudom s postcovidovým syndrómom.

Ako vysvetlil vedúci lekár kúpeľov Igor Dobrík, MLS laseroterapia je považovaná za prelomovú liečbu. V zahraničí sa podľa jeho slov osvedčila v liečbe covidových aj postcovidových pacientov. "Laseroterapia zlepšila krvný obeh, zásobovanie tkanív kyslíkom a postarala sa o ustúp zápalu. Terapia laserom zlepšuje postcovidových pacientov prekrvenie, výrazne zmierňuje bolesti, pomáha im vstrebávať opuchy, a tak urýchľuje regeneráciu tkanív a pomáha vrátiť funkčnosť poškodenému orgánu. Okrem liečby ochorení súvisiacich s COVID-19 je náš laser účinný aj v liečbe bolestí kĺbov, svalov, šliach, pri artrózach, zápaloch kĺbov a vyvrtnutiach v kĺboch," priblížil.
Na snímke ukážka práce s novým laserom v kúpeľoch v Lúčkach, 23. júna.
Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Prístroj je podľa Dobríka účinný aj pri bolestiach a ochoreniach chrbtice, svalovom stuhnutí, svalových poraneniach, pomliaždeninách, hematómoch a tiež opuchoch. Procedúra trvá 30 minút a denná kapacita lasera je 16 klientov.

Katarína Šarafínová z liptovskej oblastnej organizácie cestovného ruchu zdôraznila, že región je ako stvorený nielen na posilňovanie imunity aktívnym oddychom, ale vďaka kúpeľom zdravie aj priamo prinavracia. "Sme presvedčení, že Liptov je pre dovolenkárov vďaka kvalitnej a komplexnej infraštruktúre cestovného ruchu aj inovatívnej liečbe veľmi dobrá voľba," uviedla.