Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Lyžiarsku sezónu na Donovaloch otvorilo 700 ľudí

V lyžiarskom stredisku Park Snow v obci Donovaly oficiálne otvorili 8. decembra 2012 tohtoročnú zimnú sezónu. Foto: TASR/Dušan Hein

K dispozícii sú dve zjazdovky v celkovej dĺžke 1,2km.

Banská Bystrica/Donovaly 8. decembra (TASR) - Otvorenie sezóny na Donovaloch si prišlo pozrieť celkovo 700 ľudí. K dispozícii sú dve zjazdovky v celkovej dĺžke 1,2km. Stredisko je otvorené od 8.30 do 15.30 h, zatiaľ bez večerného lyžovania.

Ako sa pre TASR vyjadril marketingový manažér PARK SNOW Donovaly Miroslav Dobrota, lyžiari majú od dnešného dňa k dispozícii dve zjazdovky, pri vleku P2 v dĺžke 400 metrov a pri Lomenej pome v dĺžke 800 metrov.

"Pre lyžiarov a ich ratolesti sme si pripravili aj bohatý program. Prišiel Mikuláš so svojimi pomocníkmi, písali sme listy Ježiškovi a rozsvietili sme vianočný stromček v centre obce," priblížil otvorenie sezóny Dobrota.

Okrem Mikuláša, ktorý rozdal sladké prekvapenia za odrecitovanie básničiek, vystúpil na otvorení zimnej lyžiarskej sezóny detský súbor Vodopádik a vianočné koledy zaspievala ľudová hudba Mokošovci. "Deti mali tiež možnosť previezť sa na rozprávkovom koči alebo saniach a vypočuť si čertovsky dobrú rozprávku v podaní moderátora Kuba," doplnil Dobrota.



Milovníci zimného športu sa podľa Dobrotu čoskoro budú môcť do strediska dopraviť aj bezplatným skibusom z Banskej Bystrice a rovnako skibusmi z Bratislavy, Trnavy a Nitry. Tento víkend však ešte nepremávajú.