Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

M. Chren sa opätovne ujal vedenia Ružinova, sľub zložili aj poslanci

Na archívnej snímke starosta mestskej časti Bratislava - Ružinov Martin Chren. Foto: TASR - Pavol Zachar

Podľa starostu nie je pravdepodobné, aby mali všetci rovnaký názor. To však podľa neho neznamená, že by sa malo rezignovať na niektoré z princípov, ako je slušnosť, vzájomný rešpekt či úcta k faktom.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Staronový starosta bratislavského Ružinova Martin Chren prevzal vedenie tejto mestskej časti na ďalšie štyri roky. Urobil tak v stredu na ustanovujúcom zasadnutí ružinovského miestneho zastupiteľstva. Spolu s ním zložili sľub aj noví miestni poslanci.

"Sľubujem na svoju česť a svedomie, že budem riadne plniť svoje povinnosti a ochraňovať záujmy obce," zaviazali sa noví poslanci aj šéf miestnej samosprávy. Svojím slovom aj podpisom potvrdili, že ústavu i zákony budú pri výkone svojej funkcie uplatňovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.

Chren vo svojom príhovore pripomenul, že samosprávy čakajú ťažké časy, a to aj v súvislosti s energetickou krízou i dosahmi "rôznych vládnych balíčkov", ktoré zatrasú rozpočtami samospráv. Poslancom odkázal, že náročné obdobie zvládne len silná koalícia 25 poslancov, ktorým záleží na tom, aby sa v Ružinove žilo lepšie. Zdôrazňuje preto vzájomnú spoluprácu.

Podľa starostu nie je pravdepodobné, aby mali všetci rovnaký názor. To však podľa neho neznamená, že by sa malo rezignovať na niektoré z princípov, ako je slušnosť, vzájomný rešpekt či úcta k faktom. Verí v slušnú komunikáciu, vzájomné počúvanie sa a rešpekt, spoločné hľadanie riešení a rozhodovanie na základe argumentov.

Tesnú väčšinu v miestnom poslaneckom zbore budú mať v nasledujúcom volebnom období poslanci Tímu Ružinov. Do 25-členného miestneho zastupiteľstva sa ich dostalo 13. Za rovnakú stranu kandidoval aj Chren. Trojkoalíciu Team Bratislava, PS a SaS bude reprezentovať 11 poslancov. Jeden poslanec kandidoval ako nezávislý.