Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Čupka: Obnoviť dôveru v samosprávu Nového Mesta bude výzvou

Na snímke Matúš Čupka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Mestskú časť v súčasnosti vedie vicestarosta Branislav Filipovič. Stalo sa tak po tom, ako sa obvinený bývalý starosta Nového Mesta Rudolf K. tejto funkcie vzdal.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Obnoviť dôveru v samosprávu i miestny úrad bude výzvou pre budúce nové vedenie bratislavského Nového Mesta. Na sociálnej sieti to skonštatoval novozvolený starosta Nového Mesta Matúš Čupka na dianie v mestskej časti v uplynulých dňoch.

"Stredajší zásah Národnej kriminálnej agentúry na novomestskom miestnom úrade nás postavil pred obrovskú výzvu obnoviť dôveru v samosprávu v očiach Novomešťanov," poznamenal Čupka. Ubezpečil, že čo najskôr chce obnoviť i dôveru obyvateľov v miestny úrad.

Mestskú časť v súčasnosti vedenie vicestarosta Branislav Filipovič. Stalo sa tak po tom, ako sa obvinený bývalý starosta Nového Mesta Rudolf K. tejto funkcie vzdal. Urobil tak ešte predtým, ako sa mal tejto funkcie ujať Matúš Čupka. Ten sa má starostom oficiálne stať zložením sľubu a prevzatím insígnií na ustanovujúcom zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Zvolané je na 28. novembra.

"Je naším prvoradým cieľom, aby prebratie úradu prebehlo čo najplynulejšie napriek momentálnemu vývoju. Spravíme čo bude v našich silách, aby úrad čo najskôr plnohodnotne plnil svoje úlohy a mal funkčné vedenie," deklaruje Čupka.

Rudolfa K. zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu (16. 11.) v rámci akcie Development. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal 18. novembra na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na jeho vzatie do väzby. O väzbe sa rozhoduje v sobotu.