Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

M. Panáček sa postu podpredsedu trenčianskeho župana nevzdá

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vzdá sa však odmeny, ktorú za podpredsednícky post dostáva, o čom dnes informoval médiá.

Trenčín 27. apríla (TASR) – Milan Panáček sa nevzdá postu podpredsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a až do budúcoročných regionálnych volieb bude sedieť na troch stoličkách – je poslancom NR SR, starostom obce Dohňany v Púchovskom okrese a podpredsedom TSK. Vzdá sa však odmeny, ktorú za podpredsednícky post dostáva, o čom dnes informoval médiá.

„Rozhodol som sa odmenu podpredsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja venovať na charitatívne účely a občianskym združeniam pôsobiacim v tomto kraji. Ročne je to viac ako 10.000 eur. Som presvedčený, že aj 500 alebo 1000 dokáže významne pomôcť rôznym organizáciám a osobám, ktoré sú v tiesni. Aj v minulom roku som podporoval rôzne projekty a dobročinné akcie. Považujem to za samozrejmosť a necítil som potrebu to mediálne prezentovať. Samozrejme na konci každého roka zverejním prehľad príjemcov,“ informoval Panáček.

Keďže už budúci rok sú voľby do zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja, rozhodol sa dokončiť aj funkciu podpredsedu TSK. V ďalšom období už na funkciu podpredsedu kraja kandidovať nemieni, aj keby mal tú možnosť. „Do všetkých funkcií som bol občanmi riadne zvolený a nerád odchádzam od nedokončenej práce. Priame voľby sú reálnou demokratickou možnosťou, aby si občania zvolili svojich zástupcov na jednotlivých postoch,“ zdôraznil.

Ako dodal, funkcie starostu, podpredsedu a poslanca NR SR vníma ako veľmi prierezovo spojené a v mnohých veciach aj spoločné. „Vo všetkých funkciách prichádzam do styku s občanmi a ich problémami. Som presvedčený, že je dobré v procese legislatívnej tvorby dokonale poznať aj praktické problémy občanov v jednotlivých oblastiach a na rôznych úrovniach. Veď voliči mi na to dali najlepšiu odpoveď,“ uzavrel Panáček.

Po tom, ako Panáčka zvolili v marcových parlamentných voľbách do Národnej rady SR, informoval média, že zváži svoje zotrvanie vo funkcii podpredsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja.