Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

M. Vallo bude opätovne kandidovať na primátora Bratislavy

Na snímke primátor hlavného mesta SR Bratislavy Matúš Vallo počas tlačovej konferencie ku komunálnym voľbám 2022, v Bratislave 25. januára 2022. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vallo tvrdí, že spolu s jeho spolupracovníkmi sa podarilo na magistráte presadiť množstvo zmien.

Bratislava 25. januára (TASR) - Primátor Bratislavy Matúš Vallo chce v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách obhájiť svoj post a opätovne kandidovať na šéfa bratislavskej samosprávy. Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii s tým, že spolu s jeho tímom zakladajú komunálnu stranu Team Bratislava. Vallov protikandidát vo voľbách zatiaľ nie je verejnosti známy, okrem súčasného primátora kandidatúru ešte nikto ďalší neohlásil.

Vallo tvrdí, že spolu s jeho spolupracovníkmi sa podarilo na magistráte presadiť množstvo zmien. Mesto je podľa neho v atmosfére spolupráce, riadia ho čestne, transparentne a v práci chcú pokračovať. "Dokázali sme presadiť veľa dôležitých zmien pre rozvoj Bratislavy. Baví nás meniť hlavné mesto," povedal.



Deklaruje, že spolu s jeho tímom majú nové nápady a novú energiu. Zároveň konštatuje, že nie sú naivní a vedia, že uplynulé roky mnohým silným hráčom skrížili cestu a tí sa budú snažiť vrátiť Bratislavu do "starých koľají". "Súboj o udržanie Bratislavy nebude ľahký," povedal súčasný bratislavský primátor.

Oznámil tiež, že Team Vallo sa mení na bratislavskú komunálnu stranu Team Bratislava. Bez dobrého tímu sa podľa Valla nedá mesto viesť, a keďže chcú vo svojej práci pokračovať, rozhodli sa tím posilniť a profesionalizovať. "Do komunálnej politiky chceme prilákať ešte viac zapálených a šikovných ľudí. Medzi zakladajúcimi členmi Teamu Bratislava sú všetci moji blízki spolupracovníci a kľúčoví spolupracovníci z radov poslancov, ale aj noví ľudia," skonštatoval Vallo.



S Teamom Bratislava plánujú kandidovať v komunálnych voľbách do mestského, krajského i miestnych zastupiteľstiev. Taktiež i na niektoré posty bratislavských starostov. "Chceme posilniť spoluprácu, a to na všetkých úrovniach," povedal Vallo s tým, že v najbližších dňoch budú v uliciach mesta dobrovoľníci zbierať podpisy potrebné pre vznik strany. Zároveň deklaruje, že na kampaň nevezmú podporu od firiem či podnikateľov s finančnými záujmami na meste.

Na webovej stránke teamba.sk, venovanej novovznikajúcej komunálnej strane, reagujú jej predstavitelia aj na otázku, či sa Vallo chystá do "veľkej" politiky. "Energiu a zápal sústredíme výhradne do komunálnych volieb v roku 2022 a ďalšej práce pre Bratislavu," píše sa v odpovedi. Prípravný výbor mestskej strany okrem Valla tvoria aj súčasné bratislavské viceprimátorky Tatiana Kratochvílová, Lenka Antalová Plavuchová, mestský poslanec Igor Polakovič či organizátorka festivalu Atmosféra Margaréta Pavlovová. Spoločne deklarujú, že do volieb pôjdu s transparentnou podporou veľkých aj malých darcov.

Vallo je primátorom Bratislavy od roku 2018, keď v komunálnych voľbách porazil vtedajšieho bratislavského primátora Iva Nesrovnala. Vallo dovtedy aktívne pôsobil ako architekt. Známy je aj ako basgitarista skupiny Para. V minulosti sa angažoval aj ako občiansky aktivista.