Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Maďarský a ukrajinský vodič jazdili v Bratislave pod vplyvom alkoholu

Ďalší nezodpovední hazardéri za volantom, tento krát maďarskí a ukrajinskí štátni príslušníci boli zastavení hliadkami policajného zboru skôr, ako mohli mať ich jazdy závažné následky. Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby pred ani počas jazdy nepožívali alkohol ani iné návykové látky.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelia 27-ročný Vasyl a 58-ročný Csaba. Obaja vodiči, jeden z Maďarska a druhý z Ukrajiny, jazdili v Bratislave pod vplyvom alkoholu. Obaja skončili v cele policajného zaistenia. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Prvého hazardéra zastavila policajná hliadka v utorok (9. 11.) okolo polnoci na Špitálskej ulici, keď s vozidlom jazdil "nezvyčajne pomalou rýchlosťou" a zo strany na stranu. "Vodič, ktorý mal zjavne problémy s chôdzou a nevedel poriadne stáť na nohách, nafúkal 2,5 promile," priblížil Szeiff. Druhého vodiča s maďarskými evidenčnými číslami zastavila hliadka o dve hodiny neskôr v blízkosti Čunovských jazier. Dychová skúška u neho odhalila 2,63 promile.

Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby pred ani počas jazdy nepožívali alkohol ani iné návykové látky. Pripomínajú, že na Slovensku platí tzv. nulová tolerancia alkoholu v dychu vodiča. Odkazuje im, že zodpovedným prístupom a dôsledným dodržiavaním pravidiel cestnej premávky predídu neželaným a tragickým následkom na cestách.