Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

Majiteľa domu okradol majster, ktorý mu menil odkvapové rúry

Policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže. Majiteľ domu na Cukrovarskej ulici si dal vymeniť odkvapové rúry na dome.

Rimavská Sobota 8. júna (TASR) - Majiteľa rodinného domu v Rimavskej Sobote vo štvrtok 7. júna popoludní okradol majster, ktorému dal vymeniť odkvapové rúry. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, podozrivý muž sa po vyplatení sumy za prácu vrátil do domu a ukradol 3500 eur.

Policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže. Majiteľ domu na Cukrovarskej ulici si dal vymeniť odkvapové rúry na dome. "Po vykonanej práci páchateľ požadoval vyplatenie sumy, na čo majiteľ vošiel do domu pre peniaze. Krátko na to za ním prišiel do vnútra aj páchateľ, pričom si všimol, kde majú peniaze uložené. Po vyplatení dohodnutej sumy spoločne vyšli na dvor. Páchateľ pod zámienkou že je smädný, s vedomím majiteľky, sa vrátil do domu. Kým čakal na pohár vody, využil jej nepozornosť a z miesta kde mali odložené peniaze ukradol 3500 eur," informovala Faltániová. Zlodej po krádeži rýchlo odišiel. Majitelia domu zistili, že sú okradnutí až neskôr. Za krádež hrozí trest odňatia sloboda na 6 mesiacov až 3 roky.