Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Majstrovstvá v cestnej cyklistike ponúknu i sprievodný program

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Organizátori pripravili i súťaž na cyklistických trenažéroch, autogramiádu hokejistov a tombolu.

Bánovce nad Bebravou 14. júna (TASR) - Spoločné majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike (17. 6. - 20. 6.) v Bánovciach nad Bebravou a okolí doplní i sprievodný program. Organizátori pripravili výzvy pre obce po trase pretekov, kultúrne vystúpenia či súťaž pre malých cyklistov. Informovala o tom bánovská samospráva.

Záujemcovia budú môcť 18. júna navštíviť vernisáž výstavy v novootvorenej galérii Ateliér Hlavina na Novomeského ulici. Program 19. júna ponúkne preteky pre malých cyklistov, tombolu a predpremiéru programu Kardošov balíček, program 20. júna zase bude patriť rôznym hudobným vystúpeniam, bubeníckej šou Campana Batucada i cyklotrialovej šou Jána Kočiša. Organizátori v tento deň pripravili i súťaž na cyklistických trenažéroch, autogramiádu hokejistov a ďalšie atrakcie.

Pre obyvateľov obcí, ktorými preteky prechádzajú, budú určené výzvy pod názvom Fandí cela dedina a Nedáme sa zahanbiť. Obec, ktorá vytvorí počas pretekov najlepšiu fanúšikovskú atmosféru a najlepšie dekorácie, získa od organizátorov i odmeny.

Organizátorom šampionátu je občianske združenie (OZ) xRoad Bánovce nad Bebravou s podporou mesta Bánovce nad Bebravou, Trenčianskeho samosprávneho kraja, Slovenského zväzu cyklistiky, Českého zväzu cyklistiky a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.