Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mammacentrum sv. Agáty v B. Bystrici už opäť funguje

Ilustračná snímka. Foto: Foto: M. Štubňa

Pri vstupe do zariadenia zdravotníci upozorňujú pacientov na potrebu dezinfekcie rúk, pýtajú sa na zdravotný stav a v prípade podozrenia na respiračné ochorenie merajú teplotu.

Banská Bystrica 12. mája (TASR) – Zdravotnícke zariadenie Mammacentrum sv. Agáty v Banskej Bystrici, ktoré poskytuje zdravotnú starostlivosť pacientkám s onkologickým ochorením prsníka, opäť vykonáva plánované chirurgické výkony v štandardnom režime - nerakovinové nádorové ochorenia a rekonštrukčné operácie na prsníku. Rovnako preventívne prehliadky a diagnostické výkony - mamografia, sonografia, odber bioptických vzoriek. TASR o tom v utorok informovala Jana Fedáková zo spoločnosti ProCare a Svet zdravia.

"V štandardnom režime sa vykonávajú tak, ako počas uplynulých týždňov onkochirurgické zákroky pre rakovinové ochorenie prsníka a chemoterapie. Na pracovisku stále platí zákaz návštev i vstupu do nemocnice pre sprevádzajúcu osobu pacientky. Vstup je povolený len s rúškom alebo šatkou, ktoré zakrývajú ústa a nos," zdôraznila Fedáková.

Pri vstupe do zariadenia zdravotníci upozorňujú pacientov na potrebu dezinfekcie rúk, pýtajú sa na zdravotný stav a v prípade podozrenia na respiračné ochorenie merajú teplotu. Ak pacienti majú podozrenie na nákazu novým koronavírusom a v tomto zariadení je ich lekár, môžu ho kontaktovať na čísle +421 48 4204 952.