Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Maratón v Banskej Bystrici na istý čas obmedzí dopravu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa magistrátu štart a cieľ bude situovaný pred centrom Europa Shopping Center.

Banská Bystrica 3. júna (TASR) – Takmer 2000 účastníkov zo Slovenska i zahraničia očakáva mesto pod Urpínom na sobotňajšom (4. 6.) večernom 11. ročníku Banskobystrického maratónu, ktorý je vrcholným podujatím bežeckého kalendára na strednom Slovensku a tretím najväčším podujatím svojho druhu v SR. Pre TASR to za organizátorov v piatok potvrdil Peter Fabok.

Záujem verejnosti prilákalo podujatie aj vlani. Tohtoročný Banskobystrický maratón si v sobotu vyžiada dopravné obmedzenia. Tradičné podujatie, na ktorom sa pravidelne stretávajú bežci z rôznych kútov sveta, budú sprevádzať dočasné dopravné obmedzenia. Obyvateľov a návštevníkov preto magistrát žiada o trpezlivosť a zvýšenú pozornosť a ohľaduplnosť.

Podľa magistrátu štart a cieľ bude situovaný pred centrom Europa Shopping Center. Z tohto dôvodu dôjde v čase od 15.00 do 23.00 h na niektorých úsekoch k obmedzeniu dopravy a vybraných spojov MHD.

"Úplne bude uzatvorená cesta na Námestí slobody, cesta I/66 popri Hrone od križovatky s Námestím slobody po veľký kruhový objazd pri Europa SC. Uzávera bude ďalej pokračovať na Námestie Ľudovíta Štúra, Sládkovičovu ulicu až po odbočku na Pršiansku terasu. Dopravne nedostupná bude tiež Kalinčiakova ulica. Obmedzenia sa budú výrazne týkať i liniek MHD. Väčšina z nich bude presmerovaná na obchádzkové trasy a niektoré linky nebudú obsluhované vôbec. Obyvateľov prosíme o zhovievavosť. Za vzniknuté komplikácie súvisiace s uzáverami sa ospravedlňujeme," reagoval magistrát.