Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Dovolenkári môžu spoznávať Ružín aj vodnými bicyklami

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Vďaka plávajúcemu mólu sa do člnov či bicyklov dostanú návštevníci suchou nohou.

Margecany 2. júla (TASR) - Vodné bicykle a elektrické člnky rozšíria možnosti letných zážitkov návštevníkov pláže na brehu Ružínskej priehrady pri Margecanoch (okres Gelnica). Projekt s názvom Loďkou naprieč Ružínom zrealizovali s finančnou podporou Košického samosprávneho kraja (KSK) vo výške 16.000 eur. Informovala o tom v sobotu Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus.

Podpora šla cez grantovú schému Terra Incognita, zakúpených bolo päť vodných bicyklov a dva člny s elektromotorom. Pre verejnosť budú k dispozícii počas celej letnej sezóny v požičovni v prevádzke plážového baru. Vďaka plávajúcemu mólu sa do člnov či bicyklov dostanú návštevníci suchou nohou.

Podľa prijímateľa dotácie Jozefa Papcúna vznikla nová atrakcia podporujúca eko turistiku na hladine priehrady. "Veríme, že tento projekt bude úspešný a že v priebehu nasledujúcich rokov budeme môcť našu ponuku rozširovať o ďalšie plavidlá a zvyšovať tak ďalej úroveň služieb na Ružínskej priehrade," priblížil budúce plány.

Podľa predsedu kraja Rastislava Trnku to pomôže ďalej zatraktívniť Ružín a prilákať dovolenkárov. "Z úrovne Košického samosprávneho kraja sme hľadali ďalšie možnosti, ako môžu turisti spoznať Ružín aj z vodnej hladiny, preto sme uvítali realizáciu tohto projektu, ktorý získal finančnú podporu," uviedol.