Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Máte chuť na tradičné jedlá či folklór? Margecany pozývajú na festival

Ilustračné foto Foto: TASR

Podujatie je zamerané na uchovávanie tradičných receptúr jedál, prezentáciu regionálnej kuchyne a možnosť ochutnať aj zahraničnú gastronómiu.

Margecany 15. októbra (TASR) - V poradí 12. ročník gurmánskeho festivalu Margecianske fajnoty sa v Margecanoch v okrese Gelnica koná tento víkend. Návštevníkov čakajú kulinárske špeciality aj program spojený s folklórom, tradíciami Spiša i turistickými príležitosťami. TASR o tom informovala Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KOCR KRT).

Podujatie je zamerané na uchovávanie tradičných receptúr jedál, prezentáciu regionálnej kuchyne a možnosť ochutnať aj zahraničnú gastronómiu. Návštevníci budú môcť ochutnať viac ako 100 jedál. Kým v sobotu budú zamerané na tradičnú slovenskú kuchyňu, v nedeľu (16. 10.) pôjde o tú zahraničnú.

Program festivalu sa bude odohrávať na dvoch scénach, pripravené bude aj takzvané detské zábavisko. Súčasťou podujatia budú tiež ukážky tradičných remesiel, stánky s výrobkami ľudovej tvorby, rôzne výstavy či súťaže. Chýbať nebude ani aktivita s názvom Upeč si svoj gruľovník.

"Hlavnou myšlienkou je, aby si návštevníci odniesli gastronomické zážitky, popretkávané kultúrou aj dojmami z miesta, ktoré nenavštevujú každý deň. Margecany majú veľa čo ponúknuť a aj v rámci našich rozvojových aktivít sa snažíme poukazovať na krásy tejto lokality," povedala riaditeľka KOCR KRT Lenka Vargová Jurková s tým, že návštevníci budú možnosť využiť aj vyhliadkový autobus, ktorý ich zavezie na zaujímavé miesta v okolí.

Pre tých, ktorí prídu autom, prichystali záchytné parkovisko. Z neho bude každých 30 minút premávať kyvadlová doprava priamo k vstupnej bráne podujatia.