Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Dopravné karty si budú môcť Martinčania kúpiť na viacerých miestach

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Ďurčo

Pri tvorbe cenníka sme sa zamerali na reálny stav využívania MHD v Martine, uviedol konateľ Dopravného podniku mesta Martin Ján Slamka.

Martin 18. októbra (TASR) – Dopravné karty na mestskú hromadnú dopravu (MHD) si môžu Martinčania kúpiť na predajných miestach dopravného podniku v klientskom centre mestského úradu (MsÚ) aj v obchodnom centre. Podľa hovorkyne mesta Martin Zuzany Kalmanovej by mal Dopravný podnik (DP) mesta Martin spustiť MHD od 1. januára budúceho roka.

"Pri tvorbe cenníka sme sa zamerali na reálny stav využívania MHD v Martine. Ceny sú vo všeobecnosti nižšie ako u súčasného prevádzkovateľa a taktiež zavedieme možnosť prestupných lístkov. Obyvatelia okrem klasických kariet budú môcť využívať aj virtuálnu dopravnú kartu," priblížil konateľ DP mesta Martin Ján Slamka. Samozrejmosťou podľa neho zostávajú aj zľavy pre deti, matky s kočíkmi, držiteľov preukazov ŤZP a ŤZP-S a seniorov.

DP mesta Martin a Slovenská autobusová doprava (SAD) Žilina podpísali v októbri zmluvu o prevode činnosti a prechode zamestnancov. Podľa Kalmanovej tak bude mať dopravný podnik od januára 2022 zabezpečený dostatočný počet vodičov a iných zamestnancov na riadny výkon činnosti. DP sa súčasne podpisom zmluvy stáva garantom všetkých povinností a záväzkov, vyplývajúcich z pracovných zmlúv, kolektívnej zmluvy a iných dohôd, dodala hovorkyňa mesta.