Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Jubilejný Michalský jarmok ponúkne tradičné radovánky

Ilustračné foto. Foto: TASR

Atmosféru spestrí o 15:00 vystúpenie ansámblu Carpathian-ethno jazz project: Hudba Rómov v Turci.

Martin 25. septembra (TASR) – Jarmočnú atmosféru môžu zažiť návštevníci Múzea slovenskej dediny Slovenského národného múzea v Martine na tridsiatom ročníku Michalského jarmoku, ktorý sa uskutoční v nedeľu 27. septembra. TASR o tom informovala kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská.

„Predstaví sa množstvo remeselníkov, ľudových výrobcov a predvedú ukážky rôznych výrobných techník. Ponúkať budú drevené a prútené výrobky, hlinený riad, textilné produkty, šperky, hračky a mnoho iného. Z bohatej trhovej ponuky sa môžu návštevníci nechať zlákať na medovníky, skalické trdelníky, včelie produkty, poradia im bylinkári a korenári v sprievode ľudovej hudby Podhradská muzika," uviedla Kiripolská.

Doplnila, že atmosféru spestrí o 15:00 vystúpenie ansámblu Carpathian-ethno jazz project: Hudba Rómov v Turci.

„Na jarmokoch v minulosti nesmeli chýbať kočovní komedianti a bábkari. Návštevníkov bude zabávať bábkové divadlo Tyjátr s tradičným predstavením Herkules alebo Dobytie pekla o 11:00 a 14:00. K prechádzke po jarmoku neodmysliteľne patrí aj melódia flašinetu principála Ivana Gontka," dodala kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine.

„Pre návštevníkov sme pripravili rôzne kratochvíle – vyskúšajú si dobové hry ako chodenie na chodúľoch, skákanie vo vreci či kolky. Predávať, kupovať a zjednávať sa bude na burze kníh a starožitností. Jarmočné radovánky spríjemní posedenie pri dobrom jedle a pití. O 13:30 sa bude konať rímskokatolícka svätá omša v drevenom kostole z Rudna," priblížila Kiripolská.

Podujatie sa uskutoční v zmysle protiepidemických opatrení vydaných Úradom verejného zdravotníctva SR. „Prosíme o trpezlivosť a pochopenie pri dodržiavaní opatrení a maximálneho počtu návštevníkov, ktorý je obmedzený," uzavrela kultúrno-propagačná manažérka SNM.