Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Mesto Martin ocenilo osobnosti a kolektívy za rok 2020

Ilustračné foto. Foto: TASR - Róbert Fritz

Mesto ocenilo čestným občianstvom Michala Kováča Adamova za výnimočné zásluhy v prospech mesta Martin, regiónu Turiec a pri príležitosti životného jubilea.

Martin 28. júna (TASR) – Mesto Martin ocenilo počas posledného júnového víkendu najvýznamnejšie osobnosti a kolektívy za rok 2020. Verejné uznania a ocenenia si prevzalo šesť jednotlivcov a štyri kolektívy. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.

Pripomenula, že mesto tradične udeľuje verejné uznania a ocenenia v novembri počas Svätomartinských hodov. „Protipandemické opatrenia v závere roka 2020 však zabránili aj tomuto podujatiu, preto sme oceňovanie preložili na jún 2021. V súlade s aktuálnymi opatreniami regionálneho úradu verejného zdravotníctva sa konalo v budove Národného domu Slovenského komorného divadla," uviedla Kalmanová.

Mesto ocenilo čestným občianstvom Michala Kováča Adamova za výnimočné zásluhy v prospech mesta Martin, regiónu Turiec a pri príležitosti životného jubilea.

„Cenu mesta si prevzali klavírna virtuózka Tatiana Fraňová a najstarší hodinár na Slovensku Miloš Uhrín. Mesto tiež ocenilo troch dobrovoľníkov – Milana Michalca za umeleckú prácu s deťmi zo znevýhodneného prostredia, Milana Stuchlého za prínos k rozvoju turistiky v regióne a Milana Sýkoru za dobrovoľné darcovstvo krvi," doplnila hovorkyňa mesta.

Primátor ocenil aj kolektív študentov zo Základnej školy Alexandra Dubčeka za úspešnú reprezentáciu mesta Martin v dopravnej súťaži FIA European Traffic Education Contest 2019, kolektív pracovníkov spoločnosti KraussMaffei Technologies, zamestnancov Univerzitnej nemocnice Martin (UNM) a medikov, ktorí UNM počas pandémie pomáhali.

„Som hrdý, že spoločným menovateľom všetkých osobností nášho mesta dnes aj v minulosti je odvaha. V čase, keď nikto z nás nevedel, čo nastane a čo vlastne robiť, sa nebáli a postavili sa na pomoc svojim blízkym a celému nášmu mestu. Za to im patrí moja nesmierna vďaka a úcta," povedal primátor mesta Martin.