Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Záhradu Slovenského národného múzea v Martine otvoria počas víkendu

Ilustračné foto. Foto: TASR Dano Veselský

Návštevníci si budú môcť vychutnať komentované prehliadky záhrady s odbornými zamestnancami, zoznámia ich s históriou tretej najstaršej botanickej záhrady na Slovensku.

Martin 23. júna (TASR) – Muzeálnu záhradu pri Slovenskom národnom múzeu (SNM) v Martine predstavia návštevníkom v sobotu (26. 6.) od 13.30 do 18.30 h počas Víkendu otvorených parkov a záhrad. TASR o tom informovala kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská.

"Návštevníci si budú môcť vychutnať komentované prehliadky záhrady s odbornými zamestnancami. Zoznámia ich s históriou tretej najstaršej botanickej záhrady na Slovensku a s jej rastlinnými obyvateľmi. Komentované prehliadky trvajú približne hodinu a budú sa začínať o 13.30, 14.15, 15.00, 15.45, 16.30 a 17.15 h," uviedla Kiripolská.

Doplnila, že návštevníci budú môcť obdivovať aj mäsožravé rastliny a dozvedia sa niečo o svätojánskej mágii a bylinkách. "Pri výmene rastlín môžu obohatiť svoju domácu flóru o nové kúsky, ktoré si môžu vymeniť s ostatnými návštevníkmi. Pripravená bude aj knižná burza. SNM v Martine sa do XIII. ročníka celoslovenského podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad zapojí po štvrtý raz," dodala kultúrno-propagačná manažérka SNM.

Podujatie sa uskutoční v zmysle aktuálnych protiepidemických opatrení vydaných Úradom verejného zdravotníctva SR. "Prosíme o trpezlivosť a pochopenie pri dodržiavaní opatrení a maximálneho počtu návštevníkov v jednom momente. Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu programu," upozornila Kiripolská.