Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

MAS Hornohrad zaplatila obciam v okrese Poltár aj obnovu zastávok

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

MAS Hornohrad podporí prostredníctvom projektov okrem samosprávy aj existujúce malé podniky, živnostníkov a poľnohospodárske podniky, ale tiež zakladanie nových podnikov.

Poltár 13. júna (TASR) – Rekonštrukciu autobusových zastávok a obecných parkovísk, ale tiež obstaranie osobných motorových vozidiel, podporila vlani a tento rok Miestna akčná skupina (MAS) Hornohrad. MAS podporuje regionálny rozvoj samospráv a malých podnikov prostredníctvom eurofondov v meste Poltár a v ďalších 12 obciach okresu.

"V súčasnosti sa realizujú ďalšie projekty samosprávy, ktoré prispievajú k zvýšeniu kvality života vo vidieckom regióne, k rozvoju mestsko-vidieckych vzťahov a k rozvoju verejných služieb," uviedla pre TASR projektová manažérka MAS Hornohrad Kamila Valkovcová.

"Realizuje sa napríklad stavba parkovísk v Cinobani, časť Katarínska Huta a Turičky, rekonštrukcia autobusovej zastávky v Mládzove, revitalizácia autobusových zastávok v Málinci, alebo obstaranie osobného automobilu na zabezpečenie terénnych a ambulantných služieb v obci Uhorské," vymenovala.

Schválené a zazmluvnené sú projekty výstavby autobusovej zastávky v Poltári, rekonštrukcia autobusovej zastávky v Hradišti a autobusová zastávka v obci Uhorské. "Uvedené projekty sú financované z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) a sú zamerané na oblasť zvyšovania bezpečnosti a dostupnosti sídiel a terénne a ambulantné služby," pripomenula Valkovcová.

MAS Hornohrad podporí prostredníctvom projektov okrem samosprávy aj existujúce malé podniky, živnostníkov a poľnohospodárske podniky, ale tiež zakladanie nových podnikov. "Finančné prostriedky je možné získať prostredníctvom predloženia žiadostí o nenávratný finančný príspevok na základe výziev MAS, ktoré sú zamerané na viaceré oblasti. Hlavným cieľom je dosiahnuť rozvoj miestnych podnikateľských subjektov a zlepšiť ich konkurencieschopnosť," dodáva projektová manažérka.

MAS Hornohrad získala štatút miestnej akčnej skupiny v roku 2017. Na prerozdelenie pre vyhlásené programy má k dispozícii sumu 1,75 milióna eur.