Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Materská škola Mišíka v Prievidzi má nové detské ihrisko

Detské ihrisko, ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

V spolupráci s pedagogickými zamestnancami mesto podľa neho vybralo zostavu hracích a edukačných prvkov vhodných na ihrisko pre najmenšie deti.

Prievidza 31. októbra (TASR) - Nové detské ihrisko pribudlo počas jesene v areáli Materskej školy (MŠ) na ulici M. Mišíka v Prievidzi. Hracie a edukačné prvky vybudovala škôlka z dvoch grantov od súkromných spoločností, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Projekt na úpravu časti dvora MŠ pre deti vo veku od troch do štyroch rokov pripravili ešte na jar. "Cieľom projektu bolo vytvoriť atraktívne, podnetné prostredie pre skupinové aktivity detí vonku, t. j. aby exteriér MŠ poskytoval možnosť pre rozvoj fantázie, socializáciu a pohybové aktivity a hry detí," ozrejmil Ďureje.

V spolupráci s pedagogickými zamestnancami mesto podľa neho vybralo zostavu hracích a edukačných prvkov vhodných na ihrisko pre najmenšie deti. Ihrisko postavili z grantových výziev spoločností Slovenské elektrárne a Tesco, o realizácii projektu rozhodli hlasovaním zamestnanci firiem.

"Ihrisko je vybavené detským piknikovým stolom, interaktívnou tabuľou - skladačkou, preliezačkou a kladinou - vláčikom. Prvky sú zhotovené z odolného agátového dreva pri zachovaní jeho prirodzeného povrchu a tvaru," priblížil hovorca mesta.

Ešte vlani mesto zabezpečilo komplexnú rekonštrukciu objektu.